Buckinghamský palác je základní atrakcí, kterou by měl vidět každý turista. Zde se psaly dějiny! Rezidence královny Alžběty II., a zároveň největší královská pracovna na světě, kterou prvně využila v roce 1837 královna Viktorie. Tento palác je tak obrovský, že má dokonce své vlastní směrovací číslo. A co má ještě? Čtyřicet akrů zahrad, 775 pokojů, 1514 dveří, 760 oken, 350 hodin, čtyřicet tisíc žárovek a osm set zaměstnanců…

Zde vás cena prohlídky interiérů vyjde na jednadvacet až třiasedmdesát liber. Vyplatí se zde však cestu vážit v době, kdy dochází k ceremoniálu střídání královských stráží. Je to jednou denně o půl dvanácté dopoledne. Vše si lze ověřit na oficiálním webu Buckinghamského paláce. Vyrazte zde dříve, než se to napěchuje turisty a vy nic neuvidíte.

Dále by vám na této dovolené neměl uniknout ani Big Ben a Westminsterský palác. Big Ben byl však ve skutečnosti název pro šestnáctitunový zvon odlitý v roce 1856, který ale pod silnými údery zvonu popraskal. Samotný ciferník nabízí neskutečné rozměry – šestadevadesát metrů! Hodinová ručička pak měří téměř tři metry a minutová pět! Big Ben vyzvání každých patnáct minut a zvuk jeho zvonů slyšíte až pět mil daleko. Přiléhá mu Westminsterský palác jako sídlo Parlamentu, tedy Sněmovny lordů a Dolní sněmovny. Cena prohlídky tohoto paláce činí šestadvacet liber.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup