Když už cestujeme na svoji dovolenou na jiný kontinent, byla by velká škoda nepoznat místní gastronomii a ochutnat tak jídla a nápoje, které u nás nejsou běžné. Tuniské pokrmy můžeme vyzkoušet jak v hotelech, tak i v různých restauracích, kde se můžeme najíst za docela rozumné peníze. Výhodou tuniské kuchyně je nejen to, že je velmi chutná, ale navíc je i docela zdravá. Hojně zastoupeny jsou v tuniské kuchyni zejména skopové maso, ryby, zelenina a ovoce. Která konkrétní jídla a nápoje jsou pro tuto zemi typické a co bychom při návštěvě Tuniska určitě neměli vynechat?
Jídlo v Tunisku
Typickou tuniskou specialitou, kterou známe i u nás, je kuskus, jenž se podává k různým druhům masa, dále pak pikantní chilli pasta Harissa nebo různé zeleninové saláty. Výborné jsou i tuniské sladkosti, které obvykle obsahují med, sušené ovoce, oříšky nebo mandle.
Pití v Tunisku
Z nápojů jsou v Tunisku oblíbené zejména mátový čaj nebo turecká káva, z alkoholických pak např. Boukha (pálenka z fíků) a Thibarine (bylinný datlový likér). Výborné jsou zde také šťávy z čerstvého ovoce.