Chorvatsko je nádherná země, která české turisty láká na oblázkové pláže a čisté moře, ale i na historické památky a přírodní úkazy. Samotná země je velice dobře dostupná automobilem či autobusem, ceny v restauracích, za ubytování i služby jsou příznivé, navíc se domluvíte česky. Pokud tedy přemýšlíte, kam se v letošním roce vydáte za odpočinkem, měli byste Chorvatsko zvážit.

V Chorvatsku narazíte na spoustu zajímavých oblastí, které rozhodně stojí za návštěvu. Patří mezi ně třeba Dubrovník, Istrie, ostrov Hvar a Makarská riviéra.

Dubrovník

Pokud hledáte ubytování Chorvatsko, najdete různé možnosti od penzionů přes apartmány až po lukrativní hotely. Záleží na tom, jaké nároky kladete na ubytovací zařízení. Dubrovník vás vtáhne do historické atmosféry. Jedná se o přístavní město, které je dokonce zapsáno od roku 1979 na seznamu UNESCO. V Dubrovníku si přijdou na své příznivci vodních sportů – vodního póla, plavání, potápění, windsurfingu a podobně.

Istrie

Istrie je populární především pro její dostupnost. Rozprostírá se totiž v severní části země. Turisté většinou míří do měst jako Poreč, Rovinj, Pula a Medulin. Istrie je proslulá ubytováním na venkovských zemědělských usedlostech. I v této části však apartmány Chorvatsko nabízí, nemusíte se ničeho bát.

Ostrov Hvar

V neposlední řadě je turisticky zajímavý i ostrov Hvar, který láká na nádhernou přírodu, výjimečně dlouhý sluneční svit a čisté pláže. Ostrov má vynikající podmínky pro různé vodní sporty. Užijete si jachting, potápění i sportovní rybolov.

Obáváte se však cestovat do zahraničí kvůli současné situaci s koronavirem? V takovém případě si najděte ubytování Karlovy Vary a poznejte jedno z nejpůvabnějších lázeňských měst v České republice. Pro letní dovolenou si můžete hledat hotely a ubytování na Hotely.cz.