Když si plánujete dovolenou, nevybíráte ji jen podle přírodní rozmanitosti, ale především podle jídla, které nabízí? Pokud jednoduše patříte mezi kulinářské dobrodruhy, obdivovatele dobrého jídla a vášnivé ochutnavače nových pokrmů, bude se vám zamlouvat i dnešní článek. Je věnován zemím, ve kterých si pochutnáte na těch nejlepších a nejzajímavějších pokrmech?

Za kulinářskými zážitky do Taiwanu

V Taiwanu si přijdou na své všichni příznivci čerstvého a kvalitního jídla. Zde si totiž potrpí na kvalitu surovin a také na časté svačiny, které jsou zde nejdůležitější. Centrem kulinářských dobrot je nejstarší město Taiwanu, Tainan. Ochutnejte bao, skvělé tofu a různé druhy hovězích polévek.

Kreativní Filipíny

Tzv. gastroturisté si na své přijdou i na Filipínách. Nejen díky rozmanité nabídce zajímavého ovoce a plodů moře, ale i díky zajímavým pokrmům. Jedná se například o tzv. balut, který se však jí i v jiných částech Asie, což jsou kachní embrya. Vyzkoušet však musíte abudo, pokrm, který se jí snad v každé filipínské domácnosti. Původně bylo toto jídlo mexické, ale Filipínci jeho přípravu pojali po svém. Jedná se o upečené maso, které je naloženo ve směsi soli, pepře, česneku, sojové omáčky, octa a dalšího koření. Takto upečené maso chutná skvěle a přežije bez chlazení i několik dnů. Zkusit musíte i tzv. Lechon, který je oblíbený na filipínských zahradních oslavách. Celé prase je napíchnuto na kůl a peče se nad žhavým uhlím, dokud není naprosto zlatavé a kůrka není do křupava opečená.

Slavná Itálie

Snad každý milovník jídla ví, či alespoň tuší, že Itálie je svou kuchyní proslavená. Při její návštěvě se jednoduše zamilujete do rajčatové omáčky z vyzrálých rajčat, pizzy, lasagní, kvalitního olivového oleje a těstovin, ale též dezertů. Itálie vás dostane i nabídkou regionálních pokrmů. Naplánujte si ochutnávací cestu po Itálii, zamilujete se do mnoha jídel, které pro vás mohou být inspirací i doma.