Návštěva Mexika opravdu stojí za to! Mexiko je země barev, usměvavého obyvatelstva a jedinečné architektury. Mexiko vás však dostane nejen svými kulturními památkami, skvělými nápoji, nádhernými plážemi a přírodou, ale i pokrmy, které známe jen vzdáleně. V České republice je jen málo opravdu kvalitních mexických restaurací. Zaleťte si do Mexika a zažijte jedinečnou dovolenou s jedinečným jídlem. 

Tortilly

Podobně jako u nás na každém rohu narazíte na pekárnu, v Mexiku se všude připravují tortilly z kukuřičné mouky. Ty jsou základem pro mnoho mexických pokrmů, například tacos, burritos, quesadill atd.

  • Burrito: Plněná tortilla masem, fazolovou pastou, rýží a kořením.
  • Quesadilla: Je zapečená tortilla se sýrem.
  • Enchiladas: Jsou plněné tortilly většinou masem v červené omáčce.
  • Tacos: Plněná tortilla masem či zeleninou, která je přeložená.

Omáčková smršť

Na všechny výše zmíněné pokrmy si navíc v Mexiku můžete dopřát různé omáčky, které si většinou také sami nandaváte. Základem je zelená omáčka, tzv. salsa verde, která se připravuje ze zelených rajčat a chilli papriček. Další je na řadě červená omáčka salsa roja, která se skládá z rajčat, česneku a koriandru. Tyto dvě omáčky mají konzistenci spíše hustší. Jako třetí jistě narazíte na omáčku pico de gallo, která vypadá spíše jako salát. Je složena z čerstvých rajčat, zelených papriček, cibulek, které jsou nakrájené na jemno a nechybí znovu koriandr, avokádo a citronová šťáva. Naprosto typickou je také omáčkou je guacamole, které se připravuje z avokáda, cibule, česneku, rajčat, papriček a koriandru.

Mole

Opravdu tradiční pokrmy, které se připravovali ještě před příjezdem Kolumba. Mole je tradiční mexická omáčka, která může na první pohled vypadat nevzhledně, ale chutí je dokonalá. Nechybí v ní kvalitní čokoláda, mandle, rozinky a semínka. Voní a chutná úžasně! Jako příloha se většinou přidává rýže, v omáčce samozřejmě nechybí maso.